58A


 Nem rég felvetõdött (többek között) az 56-os vonal zsúfoltásga miatt egy "betétjárat" létestése, ami Moszkva tér-Szépilona Kocsiszín között közlekedett volna. Több variáció is létezett a megvalósításra, volt úgy, hogy Moszkva tér-Budagyöngye között közlekedik majd, és 56A-viszonylatjelzéssel, de ugyanez "futott" 58A-jelzéssel is képzeletben, stb... Anno volt már rövid ideig 58A-viszonylat, amikor az 58-as már csak Budagyöngye, és Moszkva tér között közlekedett. (Lásd. a BKV nekem küldött válaszában. Elõzõ oldalról elérhetõ!) Ez után lett kronológiai sorrendben a 158-as busz, ami a mai napig is jár a "szünetelõ" 58-as vonalon. Tehát a BKV újból megálmodta az 58A-t, már-már komolyan is vette saját álmát, (kinyomtatott egy új térképet, amin már ott van bejelölve az 58A, mint létezõ villamos-viszonylat!:-) ) amikor bilibe lógott a keze. Aminek következménye képpen úgy döntöttek, hogy mégsem lesz 58A. Indoklásként a keresztezõdés lámpáinak áteresztõ-képességét hozták fel, de ennek az "oknak" se füle se farka...
(Valamire rá kellett fogni...:-) Kis jóakarattal, és nem összedobva a tervet meg lehetett volna csinálni, de hát... Megkérdeztem egy igazi szakértõt, (B.GY.:-) ) aki megerõsítette nekem, hogy a tervben sok volt a kidolgozatlan részlet. Pedig szép lett volna, egy álom valósággá válásának elsõ pici lépése... De "így, és most" nem lett belõle semmi. Reméljük a napirendrõl ezzel nem végleg került le a zugligeti villamos témája!;-)
Álljon itt egy cikk abból az újságból, ami talán az egyik legilletékesebb a témában. A HEGYVIDÉK-cimû ottani "helyi újság" írása: